In een oogopslag zien of deze workshop iets voor jullie is? Check dan de specificaties.
Met deze workshop willen we bewustwording creëren en stimuleren rondom de rol van onze voedselkeuzes en het behoud van mariene ecosystemen.
We nemen je mee in de wereld van duurzame visserij. Wat is duurzame visserij, waarom is het zo belangrijk nu de wereldbevolking groeit en de visstand afneemt en hoe verschilt duurzame visserij van niet-duurzame vispraktijken?
Met deze “Taste the Ocean” workshop biedt Oceanlab010 een unieke, interactieve ervaring die deelnemers bewust maakt van duurzame keuzes terwijl ze genieten van heerlijke zeeproducten.
We duiken in de wereld van zeewieren en zeegroenten: de groenten van de toekomst
Deelnemers maken nader kennis met nori, wakame en zeekraal: de voedingswaarde, de voordelen voor het milieu en mogelijke toepassingen in de keuken komen allemaal aan bod.
Ook leren de deelnemers over hoe en waar deze producten worden geoogst.
We gaan proeven: een brede selectie van duurzame zeevruchten komt voorbij, Denk aan mosselen, oesters en andere lokaal beschikbare en milieuvriendelijke producten.
We leren over de herkomst van de producten, de duurzame vangstmethoden die worden gebruikt, en de positieve impact op het milieu.
Deelnemers reflecteren op wat ze hebben geleerd en wat ze het meest verrassend of interessant vonden. Ook vragen over duurzame visserij, de gerechten die ze hebben geproefd of andere gerelateerde onderwerpen komen aan bod.
We spreken vooraf met u door hoeveel mensen meedoen en hoe lang u de tijd wil nemen (90 of 120 minuten).
We komen op uw locatie en nemen mee:
De workshop is voor bedrijven uitermate geschikt voor bijvoorbeeld teamuitjes.
Onze workshop draagt bij aan de bewustwording van de natuurlijke wereld om ons heen.